Запрацював портал спроможності громад

22 квітня його онлайн-презентація відбулась під керівництвом заступника Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслава Негоди за участю представників структурних підрозділів ОДА.

Портал спроможності громад містить карти та коротку інформацію про показники, використання яких максимально характеризує потенціал кожної територіальної громади та набутий нею рівень розвитку.

На порталі вже 15 показників, які дають можливість оцінити діяльність громад у тій чи іншій сфері. Показники на порталі розбиті на три групи: демографія, інфраструктурний розвиток, фінансове забезпечення.

У майбутньому, за словами В’ячеслава Негоди, Мінрегіон запровадить систему індикативних показників, яка буде враховувати особливості розвитку соціально-економічного комплексу кожної територіальної громади.

«Портал спроможності громад – не просто констатація певної статистики. Це своєрідний путівник, на основі якого можна оцінити реальний стан і результати діяльності, а також рівень спроможності громад. Портал дасть змогу кожній громаді і області подивитися на себе збоку, порівняти з іншими. Оцінити і визначити індикатори, які потребують покращення, затвердити відповідні заходи у місцевих стратегіях (програмах) розвитку», – прокоментував заступник Міністра розвитку громад та територій.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація