На Харківщині піротехніки ДСНС знешкодили 26 застарілих вибухонебезпечних предметів

13 червня піротехнічні групи Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України проводили роботи щодо знешкодження, виявлених на території Харківської області вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Розмінування проводилось у с.Васищево Харківського району, на відстані трьох метрів від залізничного полотна.

Всього було знищено 26 боєприпасів, серед яких: 4 артснаряди калібру 20 та 88, 20мм протитанкових мін SD-2, а також 2 ручні гранати Ф-1.

Всі вибухонебезпечні знахідки знешкоджені на спеціальних підривних майданчиках. Постраждалих немає.

Головне управління Державної служба України з надзвичайних ситуацій у Харківській області вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

140621-2.jpg140621-1.jpg

140621-3.jpg