У травні борги із заробітної плати було ліквідовано на семи підприємствах області

15 червня відбулось засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Захід пройшов під керівництвом заступника голови Харківської ОДА Михайла Черняка. Він відзначив, що питання погашення боргів з виплати заробітної плати перебуває на особистому контролі голови обласної державної адміністрації Айни Тимчук.

Як зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Юрій Шпарага – у травні 2021 року борги ліквідовані на 7 підприємствах у сумі 2 млн грн. З початку червня, за даними моніторингу, заборгованість з виплати заробітної плати скорочено на 21,9 млн грн, у т.ч. ліквідовано борги перед працівниками ДП «Завод ім.Малишева» у сумі 14,2 млн грн.

Найбільші борги залишаються на державних підприємствах (75,5 % від загальних). Голова обласної державної адміністрації спрямувала звернення керівнику ДК «Укроборонпром» щодо вжиття заходів з метою погашення зарплатних боргів на підпорядкованих державних підприємствах, де станом на 1 червня зосереджено 308,7 млн грн (64%) від загальної по області.

На засіданні комісії розглянули стан погашення боргів з виплати заробітної плати на 4 підприємствах-боржниках. За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів.

Керівників підприємств-боржників попереджено про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати, а також доручено вжити заходів для погашення боргів по Єдиному соціальному внеску та з відшкодування пільгових пенсій.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація