На Харківщині зроблено вже понад 120 тисяч щеплень проти COVID-19

Цими вихідними в області працюють 3 центри масової вакцинації.

За словами в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Ігоря Волченка, потужність кожного центра розрахована на проведення 300 щеплень на день.

«У кожному центрі працюють по три мобільні бригади зі здатністю робити від 100 вакцинацій на день кожною бригадою. У центрі вакцинації використовується вакцина китайського виробника – CoronaVac», – зазначив Ігор Волченко.

Щеплення проводять за адресами:

– Сумська, 56 (метро «Університет»), працюватиме 19 та 20 червня з 9 до 18:00
– Полтавський шлях, 56 (метро «Південний вокзал»), працюватиме 19-21 червня з 9 до 18:00
– Шатилова Дача, 4 (метро «Наукова»), працюватиме 19-21 червня з 9 до 18:00.

Місце для центру масової вакцинації проти COVID-19 за адресою Шатилова Дача, 4, безоплатно надала компанія – розробник комп’ютерних ігор Plarium. Сімейна лікарка Ірина Голуб, яка тут проводить вакцинацію, розповідає, що здебільшого проходить населення від 18 до 40 років, проте і люди поважного віку так само вакцинуються. Усіх обстежують та надають рекомендації.

«У день вакцинації бажано обмежити важкі фізичні навантаження та сонячні ванни. Також уважно стежити за температурою. І хоча побічні реакції є рідкістю, може бути слабкість, головний біль та незначне підвищення температури, а також біль у місці щеплення», – розповіла Ірина Голуб.

Харків’янка Галина Овчарова записалася у додатку «Дія» уже давно і чекала на можливість отримати щеплення.

«Сумнівів вакцинуватися не було. У нашій родині зробили щеплення всі. Вакцинувалася, бо хочу за кордон поїхати відпочити. І взагалі вільно пересуватися, спілкуватися з людьми», – сказала Галина Овчарова.

Довідка. У центрах масової вакцинації проти COVID-19 імунізують жителів Харківської області та міста Харкова, які записалися до листа очікування у додатку чи через сайт «Дія» або через контакт-центр МОЗ.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація