На Харківщині нагородили переможців конкурсу дитячого малюнку «Світ і я»

Урочистий захід відбувся 16 липня у Харківській обласній держадміністрації.

Обласний художній конкурс дитячого малюнку «Світ і я» проходить на Харківщині вп’яте. Він традиційно присвячений Всесвітньому дню охорони навколишнього природного середовища, заснованого Організацією Об’єднаних Націй.

Цьогоріч на розгляд журі представили свої роботи понад 600 учасників – учні загальноосвітніх шкіл міста Харкова та області віком від 8 до 17 років.

З перемогою у конкурсі юних художників та їх наставників привітали директорка Департаменту культури і туризму Людмила Терещенко та заступник директора Департаменту захисту довкілля та природокористування Ігор Капусник.

Найперше Людмила Терещенко передала вітання всім присутнім від голови облдержадміністрації Айни Тимчук та висловила найкращі побажання переможцям та їх наставникам.

«Ви проявили у цьому конкурсі не тільки талант бути художником, ви проявили небайдужість. Це дуже важлива риса. І я хочу вам побажати, щоб завжди у житті пам’ятали: небайдужість до природи, до ближнього є запорукою успіху і гармонії кожної людини», – відзначила директорка Департаменту культури і туризму.

Конкурс «Світ і я» проводять за сприяння Департаменту захисту довкілля та природокористування Харківської обласної державної адміністрації.

«Щиро вітаємо всіх переможців та учасників конкурсу! Бажаємо всім здоров’я, творчих успіхів, успіхів у навчанні і… бережіть нашу природу», – додав Ігор Капусник.

Критеріями оцінки робіт були: оригінальність задуму, відповідність завданням та темі конкурсу, творча індивідуальність, майстерність, володіння технікою виконання конкурсної роботи, художній смак і колірне рішення.

«Я відзначаю, що рівень конкурсу зростає, бо з вами працюють викладачі, батьки, і вони навчають вас зберігати природу. Такий інтерес до цього конкурсу вражає: якщо спочатку це було до сотні робіт, то зараз – понад 600. Критеріями оцінювання робіт було і ваше особисте відношення, вкладене в роботу, і професійні якості», – зазначила заслужена діячка мистецтв України, голова журі конкурсу Віра Чурсіна.

За підсумком роботи журі визначено 30 переможців: дві роботи отримали премію Гран-прі; 9 учасників у 3-х вікових групах розділили премії за І, ІІ, ІІІ місця, окремо визначено 19 робіт на вручення премії «Надія». Всім переможцям вручили почесні грамоти та грошові премії.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація