Поліцейські Харківщини протягом доби оперативно повернули додому трьох неповнолітніх

Жодних протиправних дій у відношенні підлітків скоєно не було. Співробітники ювенальної превенції провели з ними профілактичні бесіди.

Неповнолітня мешканка Новобаварського району 22 липня о 16:00 пішла з дому святкувати свій день народження та не повернулась. Вже вранці наступного дня співробітники ювенальної превенції Харківського РУП № 3 виявили 16-річну дівчину на одній з вулиць міста.

Того ж дня у Балаклійському районі пішла з дому 14-річна дівчина. До поліції звернулася 66-річна жінка та повідомила, що її онука вночі пішла з дому та не виходить на зв’язок. Співробітники ювенальної превенції розшукали втікачку у Харкові, куди дівчина приїхала на концерт.  

Відносно батьків втікачок поліцейські склали протоколи за ч.1 ст.184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей)  Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ще одного неповнолітнього мешканця Мелітополя Запорізької області розшукали співробітники Ізюмського районного управління поліції. 22 липня до поліції надійшло орієнтування про те, що 17 липня о 17:00 з дому пішов неповнолітній. Правоохоронці встановили ймовірну знайому розшукуваного та відпрацювали усі адреси, де вони могли перебувати. Вжитими пошуковими заходами місцеперебування неповнолітнього встановили. Як з’ясувалось, 15-річний підліток приїхав до своєї знайомої в місто Ізюм. Підлітка передали працівникам Мелітопольського РУП та повернули батькам.

Відділ комунікації поліції Харківської області