Харківська область: протягом тижня рятувальники здійснили 278 виїздів на гасіння пожеж та ліквідацію надзвичайних подій

Впродовж тижня, з 09 по 16 серпня підрозділи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області цілодобово несли бойове чергування та оперативно реагували на , пожежі, інші виклики.

Протягом зазначеного періоду рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 278 разів виїжджали за сигналом «Тривога». З них 160 виїздів на ліквідацію пожеж та загорянь, 22 рази рятувальники виїздили для надання допомоги населенню, 10 разів для знешкодження вибухонебезпечних предметів, 5 — на чергування, 81 – інші виїзди.

Внаслідок пожежі було травмовано 1 людину. Також за минулий тиждень рятувальниками було евакуйовано 1 чоловіка.

Піротехніки ДСНС знешкодили 68 боєприпасів часів Другої світової війни, серед яких 32 артснаряди, 33 мінометні міни, 2 гранати та 1 авіабомба.

Протягом тижня підрозділи Служби порятунку 153 рази залучалися до ліквідації пожеж в екосистемах, пов’язаних з горінням сухої трави, стерні, очерету, хвойної підстилки та сміття.


Головне управління ДСНС України у Харківській області звертається до громадян: завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

– не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
– слідкуйте за станом та справністю електромережі;

– у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
– не паліть у ліжку;

– намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

– суворо дотримуйтесь правил безпеки під час відпочинку на воді та не дозволяйте купатись дітям на самоті;

– не провокуйте пожеж у природних екосистемах.


Пам’ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.


ГУ ДСНС України у Харківській області