У Харківській області триває вакцинація освітян

39 шкіл перейшли поріг у 80% вакцинованих від COVID-19 членів колективу, що дає їм можливість не запроваджувати дистанційне навчання, повідомив заступник голови ХОДА Роман Семенуха.

Усього в Харківській області 1 вересня відкрилося понад 730 загальноосвітніх середніх шкіл.

Як розповів Роман Семенуха, на сьогодні з 35 тис. працівників освіти близько 44% отримали першу дозу вакцини, а близько 30% – уже з двома щепленнями. При цьому він уточнив, що Міністерство охорони здоров’я враховує такими, які пройшли цикл вакцинування, тих, у кого є дві дози щеплення.

«Щотижня ми оновлюємо статистичні дані й наразі бачимо позитивну динаміку. Якщо брати останні два тижні, то спостерігається динаміка приблизно 6-7-8% щотижня. Сподіваємося, що ця динаміка буде зростати, тому що вчителі, як і викладачі у вишах та професійно-технічній освіті, традиційно перебувають у відпустках протягом другої частини липня – в серпні», – повідомив Роман Семенуха в ефірі програми «Інформаційний вечір» на харківському телеканалі Simon.

Він також висловив переконання, що темпи вакцинації освітян на Харківщині будуть пришвидшуватися, оскільки ведеться суттєва інформаційна робота, зокрема, щодо протидії шкідливій пропаганді.

«Ми проводимо роботу з усіма громадами щодо вакцинування. Працюємо зі школами, окремо – з системою вищої освіти. Трохи гірші показники мають виші. Але, я думаю, ми ці цифри надолужимо та зробимо все, щоб якомога менше закладів пішло на дистанційне навчання», – додав заступник голови Харківської ОДА.

Крім того, Роман Семенуха зауважив, що швидше процес вакцинування освітян відбувається в тих вишах, коледжах і школах, де до цього з розумінням ставиться адміністрація закладу та місцевий відділ освіти.

«Ми розуміємо, й це доведено вченими: якщо ми переходимо в країні поріг у 70-80% вакцинованих, ризики суттєво знижуються. Навіть на нові штами, які з’являються, вакцинована людина, як правило, реагує або легше, або її імунітет дозволяє не захворіти на ковід. Тому я закликаю всіх вакцинуватися», – підкреслив заступник голови ХОДА.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація