На дорозі «Київ – Харків – Довжанський» у напрямку Полтави виконані роботи на 68%

Реконструкція 25-кілометрової ділянки дороги М-03 відбувається в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Як зазначили в Службі автомобільних доріг у Харківській області, відтепер на цій ділянці буде по дві смуги руху в обидва напрямки. Також дорога належатиме до I технічної категорії. Крім цього, встановлять освітлення на небезпечних ділянках і будуть вжиті додаткові заходи з безпеки руху.

«Загальне виконання становить 68%, зокрема з основного проїзду – 68%, роботи по штучним спорудам готові на 92%, а також на 27% влаштовані комунікації», – повідомили в САД.

Наразі основні роботи ведуться з км 412 по км 420. Дорожники виконують роботи з асфальтування, влаштування основи за методом холодного ресайклінгу, відсипання земляного полотна та відсипання шару основи.

Підрядники планують завершити роботи наприкінці 2021 року.

Довідка. У 2018 році переможцем тендерної процедури на реконструкцію цієї ділянки дороги стала турецька компанія «Onur Taahhut», яка підписала міжнародний контракт з «Укравтодором». Угода була підписана та розрахована на чотири роки.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація