Ізюмський район: рятувальники допомогли працівникам лісгоспу загасити пожежу у лісовому масиві

16 вересня о 09:41 на номер “101” надійшло повідомлення про пожежу у лісовому масиві біля села Борщівка Балаклійської ОТГ Ізюмського району. Там горіла хвойна підстилка. Працівники лісового господарства відразу запросили допомогу рятувальників. О 09:50 перший пожежно-рятувальний підрозділ ДСНС прибув на допомогу лісникам і приступив до гасіння вогню. На той момент площа низової пожежі складала 4 га. Існувала загроза перекидання вогню на верхні яруси хвойних дерев. Також горіла суха трава на окраїні лісу на площі 1 га. Складності в пожежогасінні додавав сильний вітер та віддаленість вододжерел.

Зважаючи на це, до ліквідації пожежі було додатково залучено 2 пожежні автоцистерни ДСНС, 1 пожежну цистерну місцевого комунального підприємства та 1 автоцистерну відомчої пожежної охорони Міноборони.

Завдяки спільним оперативним діям о 13:40 вогонь вдалось локалізувати. Проте лише о 07:10 загоряння повністю ліквідували.

Зважаючи на загрозу виникнення загорянь, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Категорично забороняється:

створювати смітники та спалювати відходи;

розводити багаття у лісі та лісопосадках;

палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;

дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

170921-1.jpeg170921-2.jpeg

170921-4.jpeg170921-5.jpeg

170921-6.jpeg