Піротехніки ДСНС відреагували на 8 заявок про виявлення боєприпасів часів Другої світової війни

Піротехнічні підрозділи Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території Харківщини, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Лише 27 вересня піротехніки знищили 35 застарілих боєприпасів, серед яких 1 авіабомба, 30 артснарядів, 2 мінометні міни, 2 ручні гранати.

На місці проведення піротехнічних робіт з місцевими мешканцями проводились роз’яснювальні бесіди щодо дій у разі виявленні підозрілих предметів.

Головне управління Державної служба України з надзвичайних ситуацій у Харківській області звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;

  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.

Пам’ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102» та в жодному разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

280921-2.jpeg280921-3.jpeg