Харківська область: вогнеборці ліквідували 34 пожежі у природних екосистемах та на відкритих територіях

Протягом минулої доби підрозділи Служби порятунку здійснили 34 виїзди на гасіння сухої трави, хвойної підстилки, листя, очерету та сміття. Їхня загальна площа склала біля 17 га.

Так, о 13:17 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території за адресою: Харківський район, Липецька ОТГ, неподалік с.Слобожанське.

До місця події було направлено 2 відділення Державної пожежно-рятувальної частини на автоцистернах. На момент прибуття підрозділів ДСНС горів очерет та суха трава на площі 4 га. О 13:40 відбулась локалізація вогню, а о 16:40 повна ліквідація.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області вкотре закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях. Адже частіше за все, пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі житлових будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

Пам’ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі. Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101».

ГУ ДСНС України у Харківській області