Росіяни програли війну за Харків, тому концентрують сили біля Ізюму – Синєгубов

Про це повідомив під час телемарафону голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, коментуючи події попередньої доби.

За його словами, минулої доби російські окупаційні війська нанесли близько 32 ударів по районах: Північна Салтівка, Велика Данилівка, П’ятихатки, ХТЗ, центр міста.

Штаб оборони відзначив підвищену активність противника у застосуванні РСЗВ – біля 280 разів та танкових ударів – біля 9 разів. 

Вперше окупанти обстрілювали ракетами дальньої дії місто Лозова. Внаслідок атаки росіян постраждали щонайменше 8 цивільних, з них 4 – тяжкопоранені. Обстріляли школу та садочок, пошкоджено 20 житлових будинків. 

“Харківщина довела, що позицій не здасть, місто Харків. Наші ЗСУ свої позиції тримають. ЗСУ відбили напад бойових вертольотів К-52 у Харкові”, – сказав Олег Синєгубов.

Він також зазначив, що ЗСУ тримають під контролем переміщення збройних сил окупантів, зокрема у напрямку Ізюма. 

“Розуміючи, що битву за Харків вони фактично програли, окупанти намагаються сконцентруватися біля Ізюма. Наші ЗСУ тримають, щоб не допустити їх просування. Російська армія під Ізюмом уже не раз отримує ганебну поразку. Під час останнього відбиття атаки Збройними Силами України росіяни втратили близько 400 осіб особового складу та десятки одиниць техніки”, – сказав голова ХОВА. 

Продовжується робота із гуманітарного забезпечення регіону. Так, учора спільно з нардепами передали автомобіль «швидкої» до обласної лікарні, медичне обладнання та 6 тонн медикаментів, які потім буде розподілено в інші заклади області.

Крім того напередодні Фонд Святослава Хороброго, Opos Company передав автомобіль-пікап Нісан Навара одній з бойових бригад. 

“Отримуємо гуманітарну допомогу з-за кордону, від інших областей України, від великих торговельних мереж. За що дуже вдячні кожному! Як і раніше, розподіляємо її до пунктів видачі «Укрпошти», «Нової пошти» та за допомоги волонтерів. Окремо дякуємо їм за таку важливу допомогу!” – сказав Олег Синєгубов.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація