Подарунок своїми руками: майстер-клас від лозівської майстрині +vd

До Дня закоханих подарунок легше купити. Однак можна пофантазувати і зробити незвичайний презент з паперу.

 

Дешево та оригінально. Так можна порадувати і здивувати свою половинку до Дня всіх закоханих, який відзначається 14 лютого і носить назву День Святого Валентина. Напередодні свята перед парами постає питання: що подарувати? Можна пофантазувати і зробити незвичайний презент своїми руками. Причому навіть з паперу.

Кулони, сережки, об’ємні серця, скриньки для прикрас, вази – це варіанти подарунків з кольорового паперу, які можна зробити до дня закоханих. Створенням таких витворів займаються учні 8 школи. Навчає їх цьому майстриня Валентина Жужома. Подарунки виконують у техніці оригамі та квіллінга, тобто паперокручення.

Щоб зробити серце-кулон, треба взяти дві довгі смужки паперу і по черзі скрутити її в кружальця. Потім кінчик смужки потрібно приклеїти і зробити з кільця фігуру у формі краплини.

Друга половина серця робиться так само. Потім їх склеюють. А щоб просунути ланцюжок скручують маленьке кружальце, яке приклеюють зверху.

За допомогою таких різноманітних фігур з паперу можна створювати скульптури та картини, і багато грошей на це не треба.

Також для створення паперових витворів мистецтва використовують техніку модульного оригамі. Тобто роблять трикутники, які складаються один в один.

Крім подарунків, зроблених своїми руками, можна потішити коханих романтично прикрашеним приміщенням. Як варіант, зробити це за допомогою витинанок – зображень з паперу, які вирізані ножицями.

 

 

Ірина Лєушканова

 

 

{flv}10_02_2012_den sv.valentuna{/flv}