ЛКМЗ готує до серійного випуску нову продукцію +vd

 

Тут виготовили кілька дослідних зразків нових вузлів для тракторної, дорожньої та будівельної техніки.

Лозівський ковальсько-механічний завод розширює види основної продукції. Тут виготовили кілька дослідних зразків нових вузлів для тракторної та будівельної техніки. Деякі з них планують запустити в серію вже у цьому році.

Механо-збиральне виробництво — традиційна і найсуттєвіша частина роботи всього ЛКМЗ. Тут активно освоюють нові розробки заводських конструкторів. Готують вузли не лише для тракторної, а й дорожньої та будівельної техніки. Випущені у 2011 році дослідні зразки зараз проходять випробування.

Серед таких — ведучий міст для фронтального навантажувача. Щойно завод отримає результати випробувань, тут почнеться підготовка до серійного виробництва цих мостів.

Інші нові мости — для російських екскаваторів — проходять випробування на підприємстві замовника. Туди відправили першу промислово-дослідну партію з 10 комплектів. Кожен складається з переднього та заднього мосту. У 2012 році їх збираються випускати серійно — по 40 комплектів на місяць.

Так само в реальних умовах проходить випробування ще один новий вузол — візок для грейдера. Підприємство-замовник знаходиться у російському місті Орел. Грейдерний візок на ЛКМЗ планують запустити в серію у 2013 році, коли тут оновлять обладнання. Тоді ж почнеться серійне виробництво і зовсім нової, безступінчастої трансмісії для сучасних тракторів.

Однак заводу потрібне не лише нове обладнання, а й спеціалісти — і готові, і майбутні. За словами заступника технічного директора з підготовки виробництва Олексія Гайворонського, особливо ЛКМЗ

потрібні різні технологи, зокрема, з механічної обробки, спеціалісти-зварювальники, оператори станків з числовим програмним управлінням.

Валерія Гецко

 

{flv}10_02_2012_LKMZ{/flv}