У Панютиному афганці масштабно відзначили свій пам’ятний день +vd

 

У 23 річницю виведення радянських військ з Афганістану керівники ДП «Укрспецвагон» вітали своїх афганців цілий день.

Пам’ятний день для 35 воїнів розпочався з перегляду документального фільму про афганську війну та відео-ролика для начальника штабу цивільної оборони, голови Спілки воїнів-афганців заводу Володимира Ткаченка. Його вітав бойовий друг з Росії, генерал-лейтенант Анатолій Петриченко. Під ілюстрацію військових подій він розповідав про свого товариша.

Сам Володимир Ткаченко — чоловік не багатослівний. Розповідати про війну не любить. А цей день дня нього радісний і сумний водночас.

Далі розпочалася офіційна частина з поздоровленнями та нагородженнями. Першими афганців привітали керівники заводу. Естафету побажань перейняли військовий комісар, школярі, панютинський селищний голова і представник лозівського міськвиконкому.

Після привітань воїнам вручили пам’ятні знаки Спілки воїнів афганців ДП«Укрспецвагон», а також порадували преміями. У свою чергу афганці нагородили директора заводу Генадія Бурцева і голову профкому Генадія Логвиненка відзнакою «За досягнення», а заступнику директора Олександру Варенику дали «Знак пошани».

Афганці поклали квіти до братської могили солдатів великої вітчизняної війни та до пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам. Потім воїни зайшли у храм, де помолилися за своїх загиблих товаришів. Наостанок керівництво «Укрспецвагону» пригостило героїв дня обідом.

Ірина Лєушканова

 

{flv}17_02_12_afganci Panyutino{/flv}