ЛКМЗ: початок року був гіршим, ніж планували +vd

 

Через скорочення замовлень та загальну скрутну економічну ситуацію на початку 2012 року ЛКМЗ знизив випуск продукції.

До 12 березня ЛКМЗ працює не у повному складі. З нормального графіка роботи підприємство вибили низькі зимові температури і зменшення замовлень.

Як пояснює генеральний директор ПрАТ «ЛКМЗ» Василь Черномаз, промисловість України зараз лихоманить. Впали об’єми замовлень від залізниці, ХТЗ поки що (станом на 1 березня 2012) взагалі не дав своєї заявки. Складно стало працювати і з російськими партнерами.

«Не секрет, що 4 лютого в Росії вибори, і напередодні російські урядовці показували своїм громадянам, що вони захищають власних товаровиробників. Тому проблеми є», – говорить Василь Черномаз.

Однак, незважаючи на загальний спад, замовлення на ЛКМЗ все ж з’являються. Відновлюється співпраця з білоруськими підприємствами. Активним попитом користується сільгосптехніка ЛКМЗ. Кременчуцький «АвтоКрАЗ» замовив шестерню, на яку цех гарячих штампів виготовляє сьогодні штампове оснащення. Йде активне освоєння нової продукції, зокрема, балансирних візків. У березні ЛКМЗ планує виготовити продукції на 32 мільйони гривень.

Як говорить Василь Черномаз, це серйозні об’єми, хоча їх і замало, щоб повністю завантажити роботою увесь завод.

Інна Воробйова

 

{flv}02_03_2012_LKMZ{/flv}