У Лозовій оголосили війну комунальним боргам +vd

 

Судові виконавці тепер частіше приходять до неплатників, забирають за борги побутову техніку та меблі.

У Лозовій активізували роботу з тими, хто заборгував за комунальні послуги. Судові виконавці тепер частіше приходять до неплатників, забирають за борги побутову техніку та меблі. Вони мають право примусово відчиняти двері тих, хто ховається. Для цього достатньо спеціального рішення суду.

1 березня, 14 година. Судові виконавці пішли за адресами злісних неплатників. У господині однієї із квартир борг понад 2,5 тисячі гривень. Вона не ховалась від виконавців. Каже, і рада б заплатити, та нічим. Сім’я багатодітна. Прибутку на усіх – «аж» 600 гривень. Пустити виконавців для опису майна жінка не погодилась.

Відмову господині фіксують на папері. Ці документи направлять у суд. Той може дозволити описати майно примусово.  Усе, крім холодильника, дитячих речей та речей першої необхідності.

Інші боржники двері не відчинили. Таке часто буває, кажуть виконавці. Однак це не захищає неплатників від відповідальності. Лише кілька тижнів необхідно на отримання спеціального рішення суду, і виконавцям можна буде без дозволу увійти у помешкання. Впливати на боржників дозволяється і через роботодавців.

Приводом для візиту виконавців може бути борг навіть в кілька сотень гривень. Тому людям, які не в змозі заплатити за квартиру, правоохоронці радять звертатися за допомогою в управління соцзахисту або домовлятися з «Житловою управляючою компанію» про реструктуризацію боргу. В особливих випадках заборгованість можна розписати на 20 років.

Анна Скрипник

 

{flv}02_03_2012_borgnuku{/flv}