У Лозовій площу Праці хочуть перейменувати на честь маршала +vd

 

Лозівські комуністи хочуть перейменувати площу Праці у площу імені маршала Малиновського. Демонтувати серп та молот не збираються.

Один з ініціаторів перейменування — депутат Харківської облради і перший секретар  міськкомітету Компартії України Микола Карасюк. Він вважає, що пам’ять маршала Родіона Малиновського треба увічнити до 70-річчя визволення Лозової від фашистських загарбників.

Малиновський служив 52 роки, і пройшов шлях від звичайного солдата до маршала. Для комуністів важливо, що під час Великої Вітчизняної війни цей маршал — активний учасник Барвінківсько-Лозівської операції і що саме він востаннє відвоював Лозову.

Демонтувати пам’ятник у вигляді серпа та молота комуністи не збираються. Хочуть лише перефарбувати його у георгіївські кольори, чорний та жовто-оранжевий, і поруч встановити пластикову пам’ятну табличку.

Опитані лозівчани ж у більшості  не знають, де знаходиться площа Праці. Деякі плутають її з площею Леніна. На питання “Хто такий Малиновський?” змогли відповісти тільки літні люди. Про його роль у визволенні Лозової вони не знали. До перейменування лозівчани ставляться по-різному, але у більшості людям байдуже.

На рівні міськради пропозицію комуністів має пропрацювати спеціальна робоча група, але поки що вона не створена. Перейменування залишається тільки ідеєю.

Ричард Малайшка

 

{flv}9_03_12_ploshcha Truda{/flv}