Лозівські чорнобильці висадили берези +vd

Ліквідатори посадили 26 берізок. Їх вони привезли з Ізюму. Сподіваються, що дерева приживуться.

Лозівські чорнобильці почали висаджувати берези у сквері біля пам’ятного знаку. Таким чином вони вшановують загиблих друзів.

Цієї весни чорнобильці висадили 26 берізок. Ними замінили деревця, які не прижилися з минулої весни. Більшість з них просто зламали. Ліквідаторів засмучує вандалізм лозівчан. Чорнобильці кажуть, що для них цей сквер – майже святе місце.

Своє ставлення до скверу чоловіки підтверджують ділом. Щовесни приводять його до ладу і навіть ображаються, якщо їх не запрошують допомогти .

З такою ж активністю та злагодженістю чорнобильці Лозової борються і за права ліквідаторів, які залишилися в живих. 26 березня вони страйкували біля Пенсійного фонду у Києві, говорить голова лозівської організації «Союз Чорнобиль України» Олександр Дяченко. 6 квітня знову збираються у столицю відстоювати свої права.

Чоловіки кажуть: ті, хто побував у Чорнобилі, майже всі мають цілу купу захворювань, тому їм необхідні гідні їхнім вчинкам виплати. Вірять, що обов’язково виб’ють заборговане державою. Однак невідомо, чи усі з них дочекаються цього дня. Лише у січні померли 4 лозівські ліквідатори. Загалом же за 26 років пішли з життя понад 200 чорнобильців.

Анна Скрипник

 

{youtube}FR6floDJ02w{/youtube}