У лозівському дитсадку №8 знову похворіли діти +vd

Занедужали найменші – вихованці  ясельної групи. Дітей нудило та лихоманило. Це вже 3 схожий випадок у цьому садку.

15 травня сину пані Ірини стало зле. Дитину усю ніч нудило і лихоманило. Висока температура трималася 2 дні. Жінка каже, що спілкувалася тоді з іншими батьками і нарахувала 8 хворих діток. У ясельній групі це вже другий такий випадок.

 

Ніхто з батьків хворої малечі не звертався за медичною допомогою. У санепідемстанції кажуть, що погіршення стану 2 малюків зафіксувала медсестра дитсадка. Дошкільний заклад вже перевірили та продезінфікували. Причина захворювання ще встановлюється, повідомила заступник головного державного санітарного лікаря району Олександра Уколова.

Про попередні випадки схожої недуги відомо мало. Ймовірно, хворобу спричинив вірус, який передається повітряно-крапельним шляхом, та викликає розлади кишечника. Який саме вірус, ще не з’ясовано. У Лозовій немає вірусологічної лабораторії, щоб встановити збудник. Харківські спеціалісти нічого не знаходять. Можливо через те, що проби довго доставляють.

Про відповідальність садка медики воліють не говорити. Під підозрою сім’я однієї дитини, яка вже вдруге тяжко захворіла.  Хтось із родичів може бути носієм загадкового вірусу. У відділі освіти говорять, що у садку зараз немає карантину. Як буде далі, покажуть результати аналізів. Ті будуть готові з понеділка.

 

Анна Скрипник

 

 

{youtube}fy_5du21Law{/youtube}