Водій, який спричинив тяжку аварію на Лозівщині, не мав прав +vd

 

У ДТП на в’їзді у село Катеринівка одна людина загинула, 3 постраждали. Хлопець за кермом не мав водійського посвідчення.

У неділю, 27 травня, близько 4 ранку водій легковика “Volkswagen Passat” підібрав трьох пасажирів на панютинському вокзалі. Ті через Лозову направлялися на Близнюківщину. Однак на в’їзді у село Катеринівка на повороті водій не впорався з керуванням, і машина врізалася в опору високовольтної лінії електропередавання.

Один з пасажирів — харків’янин — загинув на місці. Водій та ще двоє пасажирів — мешканці Близнюківщини — у важкому стані перебувають у реанімації лозівської Центральної райлікарні.

У понеділок, 28 травня, один з пасажирів прийшов до тями. Цей чоловік розповів міліціянтам, що водій занадто швидко вів машину. Пасажири кілька разів робили йому зауваження, але хлопець тільки хизувався, що може ще швидше. На тому місці, де сталася ДТП, стоїть дорожній знак обмеження швидкості до 40 км/год. Легковик їхав близько 100 км/год.

Правоохоронці встановили, що нерозмитнений “Volkswagen Passat” належав батьку 22-річного водія. Батько не дозволяв синові брати машину. У хлопця не було посвідчення водія.

Тепер йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Правоохоронці порушили кримінальну справу за порушення правил дорожнього руху, яке спричинило смерть і заподіяло тяжкі тілесні ушкодження (ст.286 Кримінального Кодексу України).

Валерія Гецко

 

{youtube}VcbPoJ14ZtM{/youtube}