На Лозівщині фонд “Патріоти” найчастіше просять допомогти з ремонтами +vd

 

Допомогти з ремонтом шкіл, ФАПів і посприяти місцевій культурі попросили жителі сіл Садове і Кінне.

У Кінному добре пам’ятають і народного депутата Верховної Ради 4 скликання Анатолія Гіршфельда, і благодійний фонд “Патріот”. Вони допомагали газифікувати місцеву школу й сусіднє село Жовтневе, купували апаратуру у кінненський будинок культури. На схід відродженого фонду “Патріоти” прийшли більше 40 мешканців села. Освітяни попросили допомогти із зовнішнім ремонтом школи, завідувачка ФАПом — із заміною дверей і придбанням нового стерилізатора.

Мешканці Кінного висловили багато прохань, але потреби школи і ФАПу голосуванням люди визнали першочерговими.

Жителі села Садове, схід у якому проходив наступного дня, теж багато надій покладають на благодійний фонд “Патріоти” та Анатолія Гіршфельда. Василь Ярош, завідувач будинку культури, попросив врятувати залу його закладу. Стеля тут знаходиться в аварійному стані.

Садівська школа попросила у фонду “Патріоти” про нові вікна. Якщо їх не замінити, у класах початкової ланки вони скоро випадатимуть, кажуть вчителі. Так само необхідно міняти вікна і у місцевому ФАПі.

Мешканці Садового пам’ятають, як фонд “Патріот” і Анатолій Гіршфельд допомогли відремонтувати вуличне освітлення, шкільний автобус і медичний автомобіль. Від “Патріоту” свого часу будинок культури отримав музичну апаратуру, яка працює досі. Крім того, фонд допомагав і індивідуально — на лікування людям. “Анатолія Гіршфельда всі пам’ятають як народного депутата, як засновника фонду “Патріот”, його президента. Ми його добре знаємо і сподіваємося на співпрацю”, – наприкінці сходу сказала сільський голова Надія Дорошенко.

І у Садовому, і в Кінному на сходах люди обрали довірених осіб. Вони представлятимуть свої громади у благодійному фонді “Патріоти” і добиватимуться того, щоб у першу чергу вирішувались проблеми саме їхніх сільських рад.

Валерія Гецко

 

{youtube}rbAxXrvpg_A{/youtube}