Лозова має максимально погасити свій борг за газ +vd

Через погану оплату споживачів за тепло опалювальний сезон у місті може розпочатися несвоєчасно.

До 1 вересня Лозова має максимально погасити свій борг за газ, заявив перший заступник голови Харківської обласної адміністрації Валентин Дулуб. 4 липня він провів у Лозовій засідання Штабу з підготовки до опалювального сезону.

 

Лозівчани, підприємства та бюджетні організації заборгували комунальникам Лозової 58 мільйонів гривень. Це критична цифра, говорить Валентин Дулуб. Однак найбільше його хвилює, як боржники розраховуватимуться з тепловиками. Їм не доплатили 16 мільйонів гривень. З них – шоста частина це борг місцевого бюджету.

Сергій Степанов пояснив, що вчасно не розраховувалися за тепло, бо в першу чергу намагалися виплатити зарплату бюджетникам. Валентина Дулуба таке пояснення обурило.  Платити треба за все, заявив він.

Утім основними неплатниками залишаються лозівчани. Валентин Дулуб наказав наполегливіше вибивати з людей борги. Що зробити надзвичайно складно, говорить директор «Житлової управляючої компанії» Сергій Єршов. Минулого року набрав чинності закон «Про захист персональних даних». Він унеможливлює роботу колекторських фірм та вивішування стендів з іменами неплатників.

Згоду на розголошення своїх даних лозівчани можуть надавати лише укладаючи нові договори. Підписувати ці угоди люди не поспішають. Єдиний спосіб боротьби з неплатниками – виконавча служба, яка за рішенням суду примусово стягує з людей борги. Проте темпи її роботи не задовольняють міську владу. З 12 мільйонів виконавці стягнули лише 800 тисяч гривень. Вони обіцяють покращити свої результати.

Анна Скрипник

 

 

{youtube}HWV7fsX385E{/youtube}