На Близнюківщині дерева руйнують житловий будинок +vd

Старі тополі руйнують дім родини Крученюків, а сусіда наче не дозволяв їх спиляти. Довелося втручатися владі і журналістам. 

Будинок Ольги Крученюк, мешканки села Богданівка, тріскається від фундаменту до даху. Причина —  три тополі, які ростуть поруч з будівлею. 2 з них знаходяться у дворі сусіда. Коріння дерев проросло по всій ділянці Крученюків і руйнує фундамент будинку.

Власник сусіднього двору у Богданівці не живе. Однак і дерева пиляти не дає, скаржиться пані Ольга. Свою  ж тополю Крученюки прибрати не можуть, бо вона, без простору навколо, найшвидше, впаде на хату.

За сільським головою зі своєю проблемою Ольга Крученюк, каже, ходить вже 2 роки. Півроку тому звернулася до райдержадміністрації. Після цього у Богданівку приїхали МНСники — однак без дозволу господаря у двір сусіда зайти не змогли й поїхали геть.

Сусіда Крученюків — власник тополь — живе у селі Новонадеждине. На камеру він заявив, що не заперечує проти знищення дерев, якщо йому ні за що не доведеться платити.

Заступник голови Близнюківської райдержадміністрації Андрій Воронкін запевнив: видалення аварійних дерев і фінансування робіт бере на себе районна влада. Однак спочатку сільрада має зібрати заяви: Крученюки повинні попросити раду, щоб дерева спиляли, а їхній сусіда — підписати згоду на те, щоб МНСники могли зайти в його двір. Після цього сільрада видає дозвіл на знищення дерев, а район його проводить.

Андрій Воронкін дав доручення сільраді якнайшвидше провести свою роботу, аби вже цього тижня тополі у Богданівці спиляли. За останньою інформацією, перші заяви вже написані.

Валерія Гецко

 

{youtube}pJRlmzVAGsY{/youtube}