Лозівчани з вулиці Дикого,12А живуть у нелюдських умовах +vd

Люди нарікають на комунальників та владу. Ті відповідають, що мешканці не платять за комунальні послуги.

У кімнатах сирість, на стінах тріщини, а підлога в деяких місцях провалюється. У колишньому гуртожитку по вулиці Дикого, 12А більше 10 років не робили ремонт, зауважують мешканці. Люди скаржаться: взимку більше плюс 5 не буває. Через це та вологу постійно хворіють діти. А сирість — наслідок гнилих труб. Крім того, у будівлі практично немає каналізації. Люди ходять у туалет без вікон та дверей на задньому дворі.

 

За комунальні послуги люди заборгували більше 200 тисяч гривень. Тут немає за що робити навіть поточні ремонти, каже директор Житлової управляючої компанії Сергій Єршов. Попри це комунальники капітально відремонтували покрівлю. Також планують зробити каналізацію і полагодити підведення води. На це потрібно 60 тисяч, які комунальники збиратимуть,

економлячи на ремонтах у інших будинках. Наступного року робитимуть навпаки.

Мешканці Дикого, 12А не вірять, що ремонт покращить умови їхнього життя. Вони пішли на прийом до міського голови Сергія Степанова прохати переселення. Мер відповів: підстав для переселення немає, бо будинок не визнаний аварійним. Щоправда, голова пообіцяв, що стан будинку ще раз обговорять комунальники, і гарантував обіцяний ЖУКом ремонт. При цьому зауважив, що мешканці повинні почати платити за комунальні послуги.

Платити люди не погоджуються, мовляв, немає за що. Вони наполягли, аби мер особисто з робочою комісією приїхав подивитися на їхню будівлю. Сергій Степанов погодився зустрітися з мешканцями у вівторок, 14 серпня. Розмова про ремонт, переселення і квартплату продовжиться на Дикого, 12А.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}wJbL1Lfp4M4{/youtube}