Колишні мешканці аварійного будинку по вулиці Чехова досі шукають житло

Родини лозівчан, які через обвал у будинку виселилися зі своїх квартир, майже місяць шукають нове житло.

Лозівчанка Наталя разом з сусідкою Аллою оглянули чергове житло, що запропонувало їм місто замість їхніх напівзруйнованих квартир. 15 січня у будинку по вулиці Чехова обвалилася стіна. Будівлю, після обстежень, визнали аварійною та непридатною для життя. Тож майже місяць люди ночують у знайомих.

«Я сняла 2 гаража на Авиловке. Вещи и мебель там – у знакомых. На выходные езжу к сестре  в Дружковку –хоть поспать»,– Наталя, мешкала у аварійному будинку по вулиці Чехова.

12 лютого лозівчанкинамагалися подивитися запропоновані кімнати на 9 мікрорайоні у будинку 3б. За наданою  адресою вже мешкають люди. У одній з начебто вільних кімнат живе жінка з 6 дітьми. За словами сусідів,вона переселенка з зони бойових дій.

«Люди вот так приходят, как вы, и уходят. Куда им идти? Шестеро детей – одна мать. Она здесь в собез ходит. У нее есть документы, я не знаю, как они называются. И они – ЖЭК, не хотят выселять. Они вас сюда посылают со скандалом, как вы сейчас пришли», – мешканка будинку №3б на 9 мікрорайоні.

Жінки розповіли, побували вже майже за всіма адресами, які надавали у «ЖУЦі». Запевнили, жити у квартирах по вулиці Дикого та Свободи майже неможливо. На 1 мікрорайоні замалі кімнати, а у помешкання на 9 мікрорайоні потрапили не всюди.

Наталя поскаржилася, не знає що робити далі, адже жити на вулиці неможливо. Сподівається все ж знайти прийнятне житло.

Не задоволена результатами і сусідка Наталі – Алла. Жінка запевнила, якщо не знайде більш підходящого житла, то  поселиться  у будинку по вулиці Інженерній.

У міськраді наголосили, люди, яким потрібне житло, обов’язково його отримають. Про те, що кудись жінки не можуть потрапити не знали.  За словами заступника міськголови Валерія Крикуна, люди мають повідомити про це  у відділ з обліку житла міськради і питання обов’язково вирішиться.