Муніципальна аптека у Лозовій відкриється на початку червня +vd

Про це повідомив її завідуючий Дмитро Яковенко. Приміщення на другому мікрорайоні вже готове, зараз аптека отримує необхідні для роботи документи.

За інформацією Дмитра Яковенка, облаштування муніципальної аптеки коштувало бюджету близько 120 тисяч гривень. Це на 30 тисяч менше, ніж планувалося для цих робіт.

Специфікою муніципальної аптеки буде те, що свої пільгові ліки купити та отримати тут зможуть гіпертоніки, інваліди, чорнобильці, неврологічні хворі. Коли про створення цієї аптеки оголошували на грудневій сесії міськради, то заступник мера Василь Левченко наголошував на тому, що муніципальний заклад відкривають спеціально для того, щоб безперешкодно забезпечувати лозівчан пільговими ліками — приватні аптеки неохоче працюють з державними програмами.

На початку наступного року муніципальна аптека планує отримати ліцензію і на більш специфічні препарати, зокрема, для онкохворих.

По місту відкриють і кілька аптечних пунктів від муніципальної аптеки: у поліклініці на мікрорайоні, у стаціонарі міської лікарні, у центрі міста та на Авилівці. За словами завідуючого Дмитра Яковенка, усі пункти запрацюють до кінця цього року.

Валерія Гецко

 

 

{youtube}Pksrr5J54s4{/youtube}