Після навчання – на завод: профліцей випустив електрогазозварників

Лозівський профліцей цьогоріч випустив двадцять одного електрогазозварника. 15 лютого у закладі для учнів влаштували прощальне свято.

Цьогорічний випускник Лозівського профліцею Олег Штефан, як і його одногрупники, практикувався на Лозівському ковальсько-механічному заводі. Хлопець отримав диплом електрогазозварника. Олег  розказав, хоче залишитись працювати на ЛКМЗ. Запевнив, саме завдяки практиці на заводі, отримав купу корисних знань.

«Багато чого я дізнаюсь не лише від наших класних керівників і тих людей, які нас навчають, а й від людей, які тут працюють. Можна сказати, що більше всього я тут навчився», – Олег Штефан, випускник Лозівського профліцею.

Цьогорічними випускниками, які практикувалися на ЛКМЗ, наставники задоволені. Поділилися, серед учнів чимало гарних спеціалістів.

За словами директора профліцею Ірини Гонтаренко, саме на ЛКМЗ щороку діти закріплюють отримані теоретичні знання корисними навичками, під керівництвом досвідчених заводчан.

«Дуже дітям подобається. Велику увагу їм приділяє, як керівництво заводу, так і працівники, які є наставниками. Вони гарно навчились, на нашу думку, працювати. Оволоділи цією професією, і переважна більшість цих дітей виявляють бажання працювати саме на ЛКМЗ», – Ірина Гонтаренко, директор Лозівського профліцею.

За кілька тижнів стіни навчального закладу покинуть також кравці. Дехто з випускників після випуску здобувають вищу освіту та повертаються до профліцею працювати. Один з таких викладачів – Аліна Нєвєрова. Вона – майстер з виробничого навчання кухарів-кондитерів.

«Я з дитинства мріяла бути вчителем, але трошечки не добравши балів, прийшла сюди. Здобула освіту кухаря. Отримала червоний диплом і пішла вчитися далі. І так якось сталося, що я зустріла свого майстра і вона мене запросила сюди – працювати вже майстром. Я одразу погодилась», – Аліна Нєвєрова, майстер з виробничого навчання Лозівського профліцею.

Працювати з дітьми важко, поділилася Аліна, але усе вдається, якщо навчаєш талановитих та працьовитих учнів.

Цьогоріч Лозівський профліцей набиратиме нових учнів. Після приєднання Панютинського аграрного ліцею, спеціальностей побільшало. Тож до навчального закладу запрошують не лише учнів, а й викладачів.