У березні частина лозівчан отримає субсидію грошима «на руки»

У березні майже 12.5 тисяч родин лозівчан отримають субсидію  знову по новому – готівкою.

Про чергові зміни у отриманні допомоги від держави розповіла начальник управління праці та соцзахисту населення Вікторія Кіпкало. Однак, допомогу «живими грошима» отримуватимуть не усі.

«Усі громадяни, які звернулися за субсидією, до 31 грудня 2018 року, вони отримають готівку починаючи з лютого. Потім так само у квітні за березень, а у травні – за квітень», Вікторія Кіпкало, начальник управління праці та соцзахисту населення Лозівської міської ради.

Люди поважного віку субсидію на руки отримуватимуть разом з пенсією. Усім, хто працює, кошти виплачуватимуть по-іншому.

«Працюючі громадяни, які мають рахунки в «Ощадбанку» – ці кошти будуть зараховані їм на особовий рахунок, а якщо не є клієнтами «Ощадбанку», то вони по банківському грошовому переказу зможуть отримати ці кошти, за наявності паспорта та ідентифікаційного коду. Для працюючих громадян ця виплата починається з 12 березня», Вікторія Кіпкало, начальник управління праці та соцзахисту населення Лозівської міської ради.

Паралельно з новою системою отримання субсидії діє і попередня, коли гроші приходять до Ощадбанку і звідти – до комунальних підприємств. За цим принципом субсидію отримуватимуть і далі усі, хто звернувся за допомогою вперше після нового року. Також ті, у кого змінився склад сім’ї, чи родини, які мешкають у будинках з пічним опаленням.

«Усе працює вже. Списки ми надаємо до Міністерства соціальної політики, а вже вони надають списки отримувачів субсидії по кожному місту, району до «Ощадбанку». Це буде працювати і надалі, але уряд неодноразово наголошував на тому, що вони, за результатами подивляться, яка система працює краще», Вікторія Кіпкало, начальник управління праці та соцзахисту населення Лозівської міської ради.

Вікторія Кіпкало нагадала, усі хто вчасно не платитиме за комунальні послуги, і накопичить борг більший за 340 гривень , протермінувавши оплату на  понад місяць, не зможе отримувати субсидію.