У Лозівській ЦРЛ ремонтують фізіотерапевтичне відділення

Будівлю капітально не відновлювали 38 років. 

2 поверхи прибудови Лозівської ЦРЛ займає фізіотерапевтичне відділення. Приміщення побудували майже 40 років тому і з того часу капітально не ремонтували, розповіли медики.

«В 18 році, завдяки сприянню міського голови, завдяки сприянню народного депутата України Гіршфельда, нарешті проведено капітальний ремонт цього приміщення. В минулому році зроблено ремонт першого поверху. В цьому році вже підходить до завершення ремонт другого поверху цієї будівлі»  –, Олег Сухомлин,  заступник директора комунального закладу охорони здоров’я «Лозівське ТМО».

Увесь час поки тривав ремонт відділення не припиняло працювати, розповів завідуючий фізіотерапевтичним  відділенням Лозівської ЦРЛ Володимир Нагацький. Попри те, що всі процедури, які проводили на другому поверсі довелося перенести на перший, і місця зараз стало набагато менше,  кількість пацієнтів збільшилась.

«Сейчас  количество пациентов увеличилось. Стало больше, почему, потому что часть аппаратуры, которая на микрорайоне в Лозовской городской больнице, вышла со строя, морально устарела. Поэтому пациенты приходят сюда, к нам.  Отпускаем процедуры, никому не отказываем, не смотря на то, что мы сейчас, так сказать, сжаты, видели вы, в каких условиях мы там работаем. Ну, а то, что делается, я думаю, ну это только для жителей города и района это плюс огромнейший»,– Володимир Нагацький, завідуючий фізіотерапевтичним відділенням поліклініки КЗОЗ Лозівська ЦРЛ.

Помічниця народного депутата України Анатолія Гіршфельда  Ольга Федченко розповіла, у планах обранця далі допомагати.

 «За сприянням народного депутата України Анатолія Гіршфельда на ремонт фізіотерапевтичного відділення було виділено з субвенції з державного бюджету 742 тисячі гривень. Це в 2018 – в проекті на 2019 ми перший транш, який ми очікуємо отримати,  там уже заплановано 300 тисяч на придбання обладнання для фізіотерапевтичного відділення»,– Ольга Федченко, помічник народного депутата України Анатолія Гіршфельда.

Персонал фізіотерапевтичного відділення розповів, задоволенні, що працюватимуть у відремонтованому приміщенні.
Завідуючий відділенням Володимир Нагацький поділився, мріє додати кілька процедур.

«Задумка есть в отношении ароматерапии, если получится. Я думаю, для этого нужно чуть-чуть оборудования немножко, чуть-чуть желания немножко и все остальное мы сделаем. Это в наших силах я думаю, коллектив выполнит ту задачу, и мы будем отпускать процедуры и не обязательно ехать в «Рощу», «Берминводы» или еще где-то.  И можно это сделать в Лозовой вот здесь на первом этаже», –  Володимир Нагацький, завідуючий фізіотерапевтичним відділенням поліклініки КЗОЗ Лозівська ЦРЛ.

Це не останній ремонт у Лозівських оздоровчих закладах, розповіла Ольга Федченко.

 «Ремонти в територіальному медичному об’єднанні продовжуються. І так в програмі соціально-економічного розвитку Харківської області на 2019 рік, за сприянням Анатолія Мусійовича Гіршфельда, включено два об’єкти капітального ремонту . Це капітальний ремонт поліклінічного відділення ЦРЛ, там сума 5 мільйонів 300. І другий об’єкт це наш стаціонар Лозівської міської лікарні – заміна кровлі на шатрову. Там майже 2 мільйони гривень»,– Ольга Федченко, помічник народного депутата України Анатолія Гіршфельда.