Школярі з кількох районів Харківщини з’їхались до Лозівського профцентру

27 березня до закладу запросили школярів з Лозівської ОТГ, Сахновщинського, Близнюківського та Лозівського районів.

У Лозівський професійний ліцей з 11 березня має нову назву – Лозівський центр професійної освіти. Зараз у закладі навчається майже півтисячі дітей. 27 березня до центру запросили школярів з кількох районів, щоб показати роботу учнів та концерт, розповіла Ірина Гонтаренко, керівник Лозівського центру профосвіти.

«Спочатку ми їх напоїли смачним чаєм, і наші кухарі напекли різні смаколики, потім для дітей ми проводили екскурсії по всім нашим майстерням, і там ми проводили майстер класи. Також вони відвідали велику виставку технічної творчості, я хочу зазначити, що щорічно наш навчальний заклад приймає участь в обласному огляді-конкурсі художньої самодіяльності і виставці технічної творчості», – Ірина Гонтаренко, керівник Лозівського центру професійної освіти.

У закладі поєднали два заходи, щоб ознайомити школярів з досягненнями учнів центру у творчості та у навчанні. На виставці представили роботи 13 професій закладу, розповіла  Людмила Педченко, старший майстер Лозівського центру профосвіти. Спеціаліст додала, пишаються роботами своїх учнів, які проходять практику на ЛКМЗ і отримують там стипендії.

«Ці вироби вони роблять на заводі. Це учні, які навчаються у нас лише 6 місяців, але вони вже виріб можуть робити на такому рівні, що даже деякі вироби ми уже продавали на виставках. Дитина навчається і баче уже специфіку підприємства. Вона працює уже і з працівниками на підприємстві, вона баче свої кошти. Крім стипендії центру вона отримує стипендію заводську», – Людмила Педченко, старший майстер Лозівського центру професійної освіти.

Шкіл  побували на огляді-конкурсі художньої самодіяльності. На конкурсі учні профцентру щороку займають перші місця або гран-прі, на такий результат сподіваються і цьогоріч.