Лозівчани і близнюківці “попадаються” практично на одних коноплях +vd

56 фактів незаконного обігу наркотиків зареєстрували лозівські і близнюківські міліціянти за час проведення операції “Мак-2012”. Вона почалася у червні. За більшістю цих фактів правоохоронці вже порушили кримінальні справи і направили їх до суду.

На початку вересня лозівським правоохоронцям повідомили: на одному з домаських полів є ціла плантація конопель розміром 40х15 метрів. Кущики росли у рядках, разом із соняшником. Міліція спільно зі Службою безпеки України вилучили тут понад 2,5 тисячі конопляних кущів. Винного або винних поки шукають.

Під час операції “Мак” міліціянти порушили 45 кримінальних справ за трьома статтями – посів і вирощування конопель, зберігання і збут.
Ще 8 справ — це утримання наркокубел. Одне з них викрили на Близнюківщині 13 вересня. В одному з сіл молода дівчина неодноразово надавала наркоманам свою підсобку.

14 вересня виявили кубло на мікрорайоні у Лозовій. Міліціянти встановили: тут збиралася і виготовляла зілля ціла група осіб. Звідси правоохоронці вилучили цілий набір — пристрої для виготовлення й вживання наркотиків, а також власне “травичку”. У цьому випадку справу порушили з важчим покаранням — за частиною 2 статті 317 Кримінального кодексу України.

“Власник цієї квартири був вже раніше засуджений за аналогічний злочин і знову продовжує свою протизаконну діяльність”, – повідомила помічник начальника Лозівського міськвідділу міліції зі взаємодії з громадськістю Тетяна Носова.

Операція “Мак-2012” проводиться на території всієї України з червня до кінця вересня. Як пояснюють у Лозівському міськвідідлі міліції, мета операції — вилучення наркотиків з незаконного обігу, перекриття каналів розповсюдження цих речовин і знищення посівів снотворного маку і конопель.

Валерія Гецко

 

 

{youtube}YobC0luj9IU{/youtube}