Лозівщину перевірили на готовність до катастроф +vd

Державна комісія відстежувала, як підприємства та служби виправили ту купу недоліків, на які вона ж вказала минулого року.

 

До складу комісії увійшли фахівці з Державної інспекції техногенної безпеки та Міністерства надзвичайних ситуацій України. Вони проїхалися підприємствами Лозівщини, аварія на яких може привести до катастрофи.

У цьому переліку опинився й Лозівський ковальсько-механічний завод. Там перевіряли аміачну станцію. Готовністю заводчан контролер залишився задоволений. Однак були і зауваження. На ЛКМЗ немає системи раннього оповіщення. Керівництво заводу пояснило, що вже домовилось про її придбання. Система коштує кілька мільйонів гривень.

Найбільше нарікань від комісії отримали краснопавлівський комплекс водопідготовки «Дніпро» та місцеві ж зерносховища. На останніх протигазам вже більше 40 років, а водяники не виправили 16 з 20 зауважень. Запевнили, що на це не було коштів.

Комісія також перевірила готовність служб міста до надзвичайної ситуації. У будинку №67 на 2 м-ні нібито стався вибух газу. За легендою навчань було зруйновано 2 поверхи та загинули люди. Лозівчани із завданням впоралися краще харків’ян, зазначили перевіряючі.

Подяки за рятівну операцію отримали голова штабу ліквідації наслідків надзвичайних випадків Володимир Тертишний та “швидка”. Медики далекоглядно приїхали ще до вибуху.

На тому вдячні слова завершились. Лозівчан почали критикувати за погану технічну інвентаризацію захисних споруд. Вона — одна з найгірших в області. Із 40 приміщень проінвентаризовані лише 2.

3 жовтня у Харкові члени комісії підбиватимуть підсумки по області. Тоді й оголосять ступінь готовності Лозівщини. Там же назвуть порушників, які отримають покарання, та об’єкти, роботу яких можуть призупинити. Наступного разу Лозівщину перевірятимуть у 2016 році.

Анна Скрипник

 

 

{youtube}2dhrtC15bMw{/youtube}