Безробітні лозівчани можуть безкоштовно змінити фах

У квітні на безкоштовне навчання центр зайнятості направлятиме майбутніх касирів, покоївку, токарів, трактористів та лицювальників.

Нові спеціальності лозівчани можуть отримати у терміни від 3 до 10 місяців в залежності від професії.

У травні Лозівський центр занятості направлятиме на навчання майбутніх кравців, швачок, манікюрниць, налагоджувальників верстатів. Навчатимуть також виноградарів та вперше набиратимуть плодоовочівників.

«Нова професія – плодоовочівник. Можна самому теплицю зробити, і це розвивається. Я знаю, що безробітні деякі брали у нас одноразові виплати – допомогу по безробіттю, укладали теплиці  і вирощували. Нам потім пропонували овочі», – Світлана Максименко, начальник відділу організації працевлаштування населення Лозівського центру зайнятості.

Лозівчани, старші за 45 років, можуть дистанційно отримати професію кухаря. З березня на базі центру занятості вже вчаться 5 жінок від 45 до 58 років, розповіла директор закладу Олена Богимська.

«Дистанційне навчання – теоретичні знання, особи отримують на базі нашого центру зайнятості, а виробнича практика – на підприємствах у фізичних осіб підприємців», – Олена Богимська, директор Лозівського міськрайонного центру зайнятості.

Бажаючих змінити кваліфікацію у Лозовій  поки не багато, зазначили спеціалісти. Але тим, хто звертається, допомагають визначитись та працевлаштуватись. Головне – бажання.

Найчастіше роботу у Лозовій шукають продавці, підсобні робітники, та бухгалтери без досвіду роботи.

Один коментар

  1. >Бажаючих змінити кваліфікацію у Лозовій поки не багато,

    На такие специальности как предлагается желающие могут появится только после гарантии 100% трудоустройства по переученной специальности.