Продавали крашанки та паски: у Лозовій провели Великодню виставку-ярмарок

У Лозівському Палаці культури 26 квітня господині тергромади, навчальні заклади показували та продавали писанки, крашанки та паски.

Цікавими смаколиками дивували лозівчан представники Миколаївського ліцею. Вони на такому ярмарку вперше. Продавали свої вироби від 15 до 70 гривень. Крім пасок привезли ще цукерки з солодкої соломки у шоколаді, пряники і оригінальні крашанки, розмальовані натуральними барвниками.

Смакоту на ярмарок також вперше привезли і представники Царедарівського старостинського округу. Запевнили, паски до ночі пекли найкращі місцеві господині. У царедарівців вартість смаколиків  та Великодніх композицій стартувала від 20 до 100 гривень. Розповіли, гроші віддадуть на благодійність.

На другому поверсі для лозівчан проводили відео-майстер класи, а майстрині з міста та району виставляли свої поробки  – ляльок, декоративні писанки, розписані пляшки, прикраси.

Таку виставку-ярмарок у Лозовій проводять другий рік поспіль і сподіваються, що це стане традицією, розповіли організатори. Запевнили, наступного року будуть раді бачити більше народних майстринь.