У Лозовій розквітли бузок, каштани й суниці +vd

До Лозової восени прийшла весна. У місті розквітли дерева, квіти та кущі. Несезонне цвітіння садоводи називають аномалією. Які наслідки вона матиме для рослин, – про це питали у досвідченого садовода Олексія Видренка.

Світло-зелені пагони на декоративних кущах восени – сезонне відхилення, говорить Олексій Видренко. Все тому, що літо було посушливим, а осінь – щедра на дощі.

Найчастіше до подібних аномалій схильні південні рослини. Садовод радить обрізати пагони, щоб ті не забирали багато сили у куща, і він пережив зиму.

Водночас, зізнається Олексій Видренко, процес пробудження запускається всередині рослини, і людина не здатна його зупинити. Головне, його не стимулювати – не удобрювати.

Не слід підкормлювати і квітучі рослини. Можна обрізати суцвіття, але треба бути  дуже делікатним, аби не поранити. Осінні квіти на фруктових деревах краще не чіпати. Щоб ви не робили, врожай нового року вже не врятуєте.

Несезонне квітнення зустрічалося і 10, і 20 років тому, говорить Олексій Видренко, однак зараз воно трапляється частіше, бо стрімко змінюється клімат.

Несезонні квіти на рослинах можуть буди також ознакою їх скорої смерті – така собі агонія. Дуже часто останні осінні квіти спостерігається на бузку. З цим пов’язана навіть народна прикмета. Коли побачите квітучий бузок восени, загадайте бажання – і воно неодмінно здійсниться.

Анна Скрипник

 

{youtube}xNzIfwvLc8A{/youtube}