Кубок міського голови зі швидкісного маневрування ледь не поїхав до Охтирки +vd

У неділю, 21 жовтня, у Лозовій за нього сперечалися гонщики з кількох міст України — Лозової, Харкова, Охтирки, Великого Бурлука і Горлівки. На картодромі “Лоза” проходили 5-ті відкриті змагання зі швидкісного маневрування серед автолюбителів.

Одразу після відкриття свою техніку демонструють гості змагань — щойно створений лозівський клуб байкерів.

Цього разу організаторам перегонів — молодіжному комітету “Лозова — Харків — Карт” вдалося заманити для участі картингістів. На цій трасі, спеціально збудованій для них, картинги змагаються вперше за 9 років. Частина глядачів прийшла сюди виключно заради виступу швидкісних машинок.

У Лозовій свого картинг-клубу немає, тож поки по трасі ганяють спортсмени з Горлівки і Великого Бурлука. Говорять, наш картодром можна було б вважати класним, якби не зіпсоване місцями покриття.

Для гонщиків на легковиках новий етап означає нові правила. Спочатку у них 2 заїзди по трасі, потім — фігурне водіння. Усе — на швидкість і точність. Збита фішка додає 5 штрафних секунд. Незмінним залишається фініш — лінія має бути між передніми й задніми колесами.

Градус боротьби, за визнанням самих учасників, суттєво підвищили гості з інших міст. Ті змагаються частіше за лозівчан.

Змагання зі швидкісного маневрування почали виходити за межі любительських, відзначають як учасники, так і організатори. Зросла і майстерність водіїв, і технічне оснащення машин.

У картингістів золото виборола команда Горлівки. В автомобілістів у класі задньопривідних машин кращим водієм став Микола Кочергін. А ось у класах “передньопривідні” та “Супер” переміг гість з Охтирки Олександр Гузенко. Щоправда, Кубок міського голови в останню мить залишився вдома: охтирчанин не до кінця зрозумів завдання і помилився під час ключової вправи. Кубок виборов Владислав Мишанчук, срібний призер класу “Супер” і бронзовий серед передньопривідних.

Організатори, говорять, задоволені на 70%. Вони чекали на більшу кількість картингістів. Однак сталася накладка — цього ж дня проходили змагання у Полтаві.

Утім, лозівські автоактивісти не впадають у розпач — вони вже планують нові змагання, навесні. Щоправда, для цього потрібно відремонтувати трасу. Допомогти з цим пообіцяла міська влада.

Валерія Гецко

 

{youtube}bQo-EqNvNIM{/youtube}