Лозівська міліція радить краще стежити за своїми машинами, мотоциклами та скутерами +vd

З початку року злодії замахнулися на 9 автівок та мотоциклів й на два десятки мопедів та скутерів. Це на території, підзвітній лозівській міліції, – місто Лозова, Лозівський та Близнюківський райони. Особливо часто скутери пропадали у серпні. Найбільше транспорт викрадають з дворів багатоповерхівок, розповідає помічник начальника лозівської міліції Тетяна Носова.

Один з показових випадків трапився у Близнюках. Жовтневого вечора, близько 22-ї, чоловік залишив свій мотоцикл “Ява” біля магазину, а сам пішов усередину. Пробув там з годину, а як вийшов, мотоциклу вже не було. Такі випадки перераховувати можна безкінечно, говорить Тетяна Носова. Транспорт, залишений без догляду, – надто спокуслива ціль для злочинця.

За всіма викраденнями машин і мотоциклів порушені кримінальні справи. 6 одиниць транспорту вже повернули власникам — справи по ним зараз у суді. Повертати мопеди і скутери значно важче, говорить Тетяна Носова: цей дрібний транспорт легко увести, сховати, розібрати.

У міліції наголошують: відповідальність за збереження свого майна найперше несе власник. У злочинців буде набагато менше шансів, якщо ви не залишатимете ключі, обладнаєте транспорт сигналізацією і ставитимете його у надійне місце — на стоянку з охороною або у гараж з надійним замком.

Валерія Гецко

 

{youtube}Lpv4D1q1NIs{/youtube}