У Лозовій знову почастішали крадіжки мереж “Укртелекому” +vd

Без телефону й інтернету частіше стали залишати лозівчан крадії. Вони вирізають дроти і здають їх на металобрухт. У лозівському Центрі електрозв’язку №4 Харківської дирекції “Укртелекому” фіксують новий сплеск крадіжок своїх мереж, говорить його начальник Олександр Покусай.

За раз вирізають від кількох до кількасот метрів кабелю. З початку року мережі “Укртелекому” у Лозовій злочинці вкоротили на 1,5 кілометра. Крадії завдали збитку більш ніж на 13 тисяч гривень. Це вартість кабелю і ремонтних робіт. Однак і попадаються зловмисники доволі часто, говорять зв’язківці: на більшості мереж встановлена сигналізація.

Коли зловмисник чіпає кабель, на пульт черговому миттєво приходить сигнал. Черговий викликає бригаду зв’язківців і Державну службу охорони. За кілька хвилин вони приїжджають на місце. У 3 з 5 цьогорічних крадіжках саме так вдалося впіймати злодіїв.

Крадії отримують різні терміни — і рік умовно, і 3 місяці реального арешту. І завжди мають компенсувати нанесений збиток. Однак ці люди найчастіше не мають грошей. Тож практично всі витрати лягають на підприємство.

Крадіжки відчутно б’ють і по абонентах “Укртелекому”. Вони можуть по кілька днів залишатися без телефонного зв’язку й інтернету. Зв’язківці радять їм бути пильними: за будь-якої підозри на крадіжку кабелю одразу телефонувати в “Укртелеком”. Телефони чергових: 2-62-22, 2-22-24. Вони працюють цілодобово.

Валерія Гецко

 

{youtube}Z5M18uOxKao{/youtube}