Лозівський ковальсько-механічний до нового року роботою завантажений +vd

До нового року підприємство працює з повним завантаженням, говорить генеральний директор підприємства Василь Черномаз. Однак підприємство відчуває на собі подих чергової економічної кризи.

Обсяги виробництва на ЛКМЗ сьогодні падають. Найбільш уразливішим є механоскладальне виробництво. Воно у значній мірі зорієнтоване на замовлення Харківського тракторного. А це підприємство на сьогодні бере мости на свій трактор у китайських виробників, хоча їхні комплектуючі поганої якості.

Не зважаючи на відсутність замовлень від ХТЗ механоскладальне виробництво сьогодні працює. Тут виготовляють деталі на БТРи і мости для білоруського заводу «Амкодор», який випускає дорожню техніку. До нового року лозівчанам потрібно зробити 285 мостів.

За словами генерального директора ЛКМЗ, зараз зберігаються стабільні обсяги виробництва штамповки. Підприємство активно займається випуском сільгосптехніки. Очікують, що на неї з лютого підвищиться попит. Крім цього ЛКМЗ розширює номенклатуру деталей на БТРи.

Нову номенклатуру на БТРи підприємство освоюватиме взимку, аби механоскладальне виробництво, яке працюватиме кілька місяців у згорнутому режимі, на весну можна було завантажити роботою у повному обсязі. За словами Василя Черномаза, на період затишшя на виробництві, скорочення колективу не буде.

Замість скорочення на підприємстві займуться підвищенням кваліфікації своїх працівників. Адже зараз є велика потреба в спеціалістах, які можуть працювати на станках з числовим програмним управлінням. 

Інна Воробйова

 

{youtube}z2uZlQXBq5o{/youtube}