Лозівські тепловики вимушені брати кредит +vd

«Теплоенерго» мусить піти на це, аби розрахуватися за газ та електроенергію. Головний комунальник Сергій Костюк говорить, що підприємство стало боржником, бо йому самому заборгували. Найбільший неплатник – міська рада.  Вона винна за опалення приміщень бюджетної сфери майже 3 млн. грн. А ще держава, яка не дає тепловикам обіцяні гроші.

Про позику у 500 тисяч гривень «Теплоенерго» домовилося з приватним банком. Якщо тепловики вчасно не розрахуються, то фінансова установа матиме право отримати розрахунки від споживачів більш як на 2,5 мільйони гривень.

Така велика застава занепокоїла депутата Сергія Кобу. Він переймається: чи не заженуть відсотки за кредитом «Теплоенерго» в ще більше борги, і воно збанкрутує.

Сергій Костюк пояснив, що заставу, яка у 5 разів перевищує позику, вимагав банк. За словами комунальника, підприємство планує раніше розрахуватися за кредит, і  той не призведе до фатальних наслідків.

«Інші комунальні підприємства вже не раз брали кредити», – зазначив мер Сергій Степанов. Він не розуміє сумніви свого колеги у правильності рішення тепловиків. Говорить, перш ніж «Теплоенерго» вирішило взяти кредит, спеціалісти підприємства все ретельно прорахували.

Анна Скрипник

 

{youtube}yDMlQ4upozo{/youtube}