У Лозівському Свято-Смоленському храмі відсвяткували престол нижнього храму +vd

13 грудня лозівчани відзначили День Святого Андрія Первозваного. На його честь назвали нижній храм Свято-Смоленського собору. Там відбулося престольне свято. Службу правили 9 священнослужителів. Вони приїхали до Лозової з Красноградщини, Сахновщини та Близнюківщини. Серед тих, хто прийшов на службу, також було багато приїжджих.

«Для віруючих людей престол – велике свято», – пояснює благочинний отець Іоан. Він говорить, що у цей день в храмі знаходиться велика Божа благодать, така ж, як на Великдень.

За словами священнослужителів, апостол Андрій для християн – особливий святий. Він став першим послідовником Ісуса Христа, тому й назвали його Первозваний. В Україні святого вважають засновником православ’я, а у Лозовій його називають одним з покровителів міста.

Віряни на святковій службі просили у апостола здоров’я для себе та рідних. У храмі були здебільшого люди похилого віку. Вони не працюють, тому можуть і в будень прийти на службу, і, як говорять самі: «На старість починаєш більше тягнутися до віри».

Анна Скрипник

 

{youtube}18O_y9uw6Mo{/youtube}