Лозівських учнів-пільговиків Святий Миколай перевіряв провокаційними питаннями +vd

Вони пройшли випробування провокацією, начебто були слухняними, розмовляли рідною мовою і чесно заробили подарунки від Святого Миколая. У Лозівській гімназії влаштували свято для двох сотень школярів-пільговиків — сиріт, інвалідів, чорнобильців.

Гімназисти створюють для них казку. З дітьми спілкуються зорі і янголи. Останні — посланці самого Святого Миколая. Вони запитують у дітлахів, чи була їхня поведінка протягом року достойною. Кому пощастило потрапити під янгольську увагу, отримує подарунок.

Святий Миколай за сценарієм вимогливіший. Але ці діти його задовольнили.

“Мої янголи розповіли, що ви всі, діточки, розумні і чемні були, у школі вчились, старшим допомагали, рідною мовою скрізь розмовляли”, – промовляє Миколай.

Крім того, казковий благочинник вирішив перевірити школярів на кмітливість. Він пропонує обирати, що вішати на ялинку — усіляку гидоту на кшталт жабенят чи дохлих мишок або ж зірочки та іграшки. Між брудними шкарпетками і сріблястим дзвіночком учні обирають традиційну прикрасу. Діти легко долають випробування — за спиною Миколая їм допомагають янголи.

Разом з дітьми бере участь у святі міське керівництво та вся освітянська верхівка Лозової. Міський голова Сергій Степанов фотографується з малечею і говорить: свято Миколая — не лише дитяче, а лозівські діти заслуговують на найкраще.

Подарунки на святі отримують усі школярі — й 206 запрошених дітей-пільговиків, і 35 акторів. За солодощі організатори подякували спонсорам.

Валерія Гецко

 

{youtube}OOyiF9LwCvk{/youtube}