Лозівські податківці розповіли про розмір єдиного податку у 2013 році +vd

Розмір авансових платежів по єдиному податку зріс з 1 січня, повідомляє Лозівська об’єднана державна податкова інспекція. Єдиний податок прив’язаний до розміру мінімальної зарплатні, а вона з нового року збільшилася на 1% – до 1147 гривень.

Для платників першої групи єдиний податок складатиме 10% від мінімальної зарплатні та становитиме 115 гривень. Для платників другої групи — 20% від мінімальної зарплатні, тобто, 229 гривень.

Третя та четверта група єдинників мають сплачувати 3% свого доходу, якщо вони є платниками ПДВ. Як ні, то для них розмір єдиного податку становитиме 5%.

Аналогічною є ситуація з п’ятою та шостою групами. Для платників ПДВ єдиний податок — це 7%, без ПДВ — 10%.

Заступник начальника Лозівської об’єднаної державної податкової інспекції Наталя Танько нагадує: платники першої та другої групи сплачують єдиний податок не пізніше 20 числа кожного місяця, а 3-6 групи — не пізніше 10 днів після граничного терміну подання квартальної звітності.

Лозівські податківці попереджають: якщо єдинник не сплатить податок вчасно, то його оштрафують. Сума покарання становить половину від розміру податку.

Валерія Гецко

 

{youtube}w4aIWecuGWU{/youtube}