ЖУК відзвітував: у лозівських боржників відсуджують майно і житло

Борг лозівчан перед комунальниками сягнув вже 62 мільйонів гривень. Це на 5 мільйонів більше, ніж торік. Три чверті загальної суми становить заборгованість перед “мертвими” підприємствами — які збанкрутіли і ліквідовуються. На долю нині діючих КП приходиться лише остання чверть боргу — 17 мільйонів.

Це річний звіт Житлової управляючої компанії про стан платежів населення і боротьбу з божниками. Директор підприємства Сергій Єршов представив його 4 січня на нараді з керівниками комунальних підприємств.

За інформацією ЖУКа, кожне комунальне підприємство щомісяця недоотримує майже по півмільйона гривень. Середній рівень платежів населення перевищує 90%. Однак це — поточні проплати+борги. Тож чистий рівень поточних проплат значно нижчий.

За 2 останні роки ЖУК подав на боржників більше 1000 позовів на 17,5 мільйонів гривень і вже виграв майже всі. Виконавча служба повільніша: вона повернула тільки мільйон. Це при тому, що минулоріч ЖУК позивався здебільшого до тих, з кого можна взяти борг, – пенсіонерів та працюючих. За рішенням суду одну приватизовану квартиру за борги виставили на продаж. Ще 10 тисяч городян повертають недоплачене добровільно — через договори реструктуризації боргу.

В цілому, звітує директор ЖУКа, лозівчани стали краще платити за рахунками. Кількість споживачів, які роблять це вчасно і у повному обсязі, протягом року зросла на 3,6% і на сьогодні становить майже 60% абонентів.

У 2013 році Житлова управляюча компанія удвічі збільшить кількість позовів до боржників — до 60 на місяць, заявив Сергій Єршов. Перший віце-мер Володимир Денисенко доручив його підприємству більше уваги приділити виселенню безнадійних боржників з квартир у бараки на вулиці Інженерна. І відтепер про боротьбу з боржниками ЖУК звітуватиме щомісяця.

Валерія Гецко

 

{youtube}fSKxCxGjAio{/youtube}