Лозівську молодь навчали бути успішною

У Лозовій пройшов проект «Школа успіху».  Він відбувся у молодіжному хабі «PIXEL» з 18 по 20 жовтня.

Тетяна Ткаченко – організатор «Школи успіху». Вирішила її створити, бо побувала у Києві на подібній.  Три дні поспіль навчали успіху, психології, проектному менеджменту, ораторському мистецтву та лідерству. Окрім того, презентували діяльність громадських організацій та молодіжних проектів. Загалом запросили виступати більше 15 спікерів, серед яких були професійні тренери, громадські та політичні діячі.

 «Ми також запросили спікерів з Києва, тобто приїде моя ментор, з якою я співпрацювала у Києві, приїде хлопчик, який у Ізюмі теж організовує «Школу успіху». А також у нас буде представник Street Culture – це харківська громадська організація, він теж розповість трошки про їх організацію, про те, як її створювали про свій успіх та поділиться своїм досвідом», – Тетяна Ткаченко, організатор «Школи успіху».

Ділився враженнями і лозівський школяр Олександр Селіванов, який посів друге місце у обласному конкурсі ораторського мистецтва.

«Мне интересно провести этот проект, дать определенные знания, которые я имею в этой области, и послушать других. Сегодня буду рассказывать об ораторском искусстве в целом, проведу определенный интерактив, в котором участники смогут узнать определенные знания, достичь их, как лучше общаться с публикой», – Олександр Селіванов, волонтер.

Директор Лозівського центру молоді Вадим Гоч також побував у ролі спікера. З’ясував з учнями, що таке «успіх». Вадим сказав, ідею Тетяни провести Школу підтримав одразу.

«Я думаю, що потрібно, це однозначно. І, те, що вони проводяться в такій неформальній обстановці, в розслабленій, це теж дуже такий корисний приклад як потрібно з молоддю спілкуватися», – Вадим Гоч, директор Лозівського міського центру молоді.

Представниця громадської організації Єлизавета Коротяєва також завітала на захід. Вона з колегою розповіла про толерантність та права людей. Зазначила, подібні проекти у маленьких містах необхідні.

 «В маленьких городах особенно важно мобилизировать молодежь, давать возможности для развития, для дискуссий, организовывать площадки, где молодые люди могли бы взаимодействовать друг с другом и развиваться», – Єлизавета Коротяєва, менеджерка з комунікацій громадської організації «Харківське жіноче об’єднання «Сфера».

Учасник проекту Микола Наконечний поділився, у «Школу успіху» прийшов, щоб знайти нових друзів та зрозуміти, як стати лідером. Сказав, на проект потрапити легко, потрібно лише заповнити заявку та пройти відбір. Головне мати справжню мотивацію на участь.

«Нам сьогодні розповідали не тільки про успіх, але і про те, як можна досягти його навіть у віці 14 років. До цієї лекції я думав, що успіх це коли ти просто вчишся в школі гарно, але після цієї лекції я зрозумів, що є дуже багато конкурсів в яких можна виграти престижні призи», – Микола Наконечний, учасник «Школи успіху».

Підтримали ідею Тетяни не тільки Центр молоді, але і підприємці Лозової, які допомогли фінансово.

Один коментар

  1. Лука Пачоли

    “Слишком настойчиво нам пытаются навязать успешность. Успешность. Вы можете дать четкое определение этому слову?
    С детского сада человек загружен под завязку. Бесконечная обязаловка. Ранние подъемы. Манная каша. Тихий час. Сиди тихо. Кружки. Суббота. Ранние подъемы. Английский и рисование. Школа. Ранние подъемы. Уроки. Домашние задания. Экзамены. Снова экзамены. Институт. Ранние подъемы. Лекции. Экзамены. Работа. Ранние подъемы. Совещание. Отчеты. Планерки. Авралы.
    На пенсии выспишься. Сперва добейся
    Бейся головой о стену. Будь успешен. «Высокоэффективные люди». Слыхали? Не ленись, не болей, отработал — умирай. Отличный работничек. Мечта каждого руководителя. Не простывает, не устает, не ходит в отпуск и на детские утренники, работает сверхурочно и по выходным. Он же хочет быть высокоэффективным и успешным. Надо. Точно надо?
    На протяжении всех лет обучения отчаянно пугают и угрожают. Учись, а не то ничего из тебя не будет. Учись, а не то, кроме как в дворники, никуда не возьмут. Учись, а не то…
    Стандартный набор. Два высших образования. Удачное замужество. Престижная работа. Квартира, машина и дача. Море пару раз в год. Париж на годовщину свадьбы. Дети в гимназии. Двадцать сапог, тридцать сумок. На сезон. Все как у людей. Точно надо?
    Кто-то когда-то решил, что именно вот это вот все и есть успешность. А вы уверены, что именно в этом она измеряется? “(С)