Лозівська малеча стає відлюдькуватішою: психолог та вихователь радять, що робити +vd

Вихователь-методист Фаїна Кожаненко працює у дитячому садку вже 30 років. Говорить, що нинішні діти стали замкнутішими, бо вдома з ними мало говорять та займаються.

Маму у дитини, на думку вихователів, забирають втома, чвари з чоловіком, лінь та інтернет. У віртуальному світі мами можуть обрати собі сотні цікавих друзів за інтересами. Спілкування з ними затягує, тому дитину відволікають телевізором, аби не заважала. Така байдужість, переконані психологи, віддаляє дитину від мами.

У родинах, де дітей не чують, часто виростають самітники. За словами психолога 6 садочка Євгенії Мушик, їм важко заговорити з незнайомим, потоваришувати з кимось, а згодом знайти пару та створити міцну родину.

Дитина у дорослому повинна бачити друга, з яким і погратися можна. Через спільні бавлянки дівчат та хлопців легко навчити будь-чому, у тому числі, товариськості, переконані в 11 садочку. Уже 2 роки тут працює «Бейбі клуб». Це такі собі ігрові батьківські збори. На них відновлюють зв’язок між мамою та дитиною.

Вихователь-методист ДНЗ №11 Фаїна Кожаненко переконує, що для спільних ігор потрібні певні знання та цікаві ідеї. Їх можна з легкістю знайти в інтернеті. У цьому випадку віртуальний світ стане навіть помічником. Педагоги переконують, що діти з радістю прийматимуть будь-яку батьківську ініціативу, головне, щоб від тата та мами йшли тепло і турбота. Але й з цим не варто переборщувати.

І ще слід поважати темперамент дитини. Якщо малеча за вдачею не надто балакуча, не можна від неї вимагати кількагодинних бесід. І навпаки, коли ваше чадо не замовкає, наберіться терпіння, слухайте і беріть участь у розмові.

Анна Скрипник

 

{youtube}wETHIjIf11E{/youtube}