Вандалам, які розорили 30 могил на Лозівщині, довелося відшкодовувати збитки +vd

Двох лозівчан судили за те, що вони розорили майже 30 могил на кладовищах сіл Плисове та Герсеванове. У тюрму вандали не сіли, але їм довелося вибачатися за свій злочин перед потерпілими родинами і наводити порядок на кладовищах.

Свій злочин вандали вчинили у січні 2012 року. Двох крадіїв огорожок на прізвища Єресько та Гордієнко міліціянти затримали за кілька тижнів після пограбування могил. На суді чоловіки плуталися у показаннях, не одразу визнали свою провину, але й потім стверджували, що ідея злочину належить не їм, а якомусь Ігорю. Здати його правоохоронцям вони не змогли або не захотіли.

Огорожки вандали розрізали на частини і здавали на брухт. Вивозили метал мікроавтобусом Мерседес. На металі, за інформацією прокуратури, чоловіки заробили близько тисячі гривень на двох.

Як говорить обвинувач по справі, старший прокурор Марина Мазур, про те, що покарання не уникнути, підсудні зрозуміли тільки під вартою. Суд закрив їх у слідчому ізоляторі, бо чоловіки не з’являлися на слухання. За 3 місяці їх знову випустили під підписку, і вони почали відшкодовувати збитки потерпілим.
Зрештою усі потерпілі відмовилися від претензій. Суд врахував також те, що підсудні раніше не мали судимостей, вони працювали — десь на ринку, позитивно характеризувалися за місцем проживання і мали неповнолітніх дітей.

Гордієнка та Єреська присудили до 5 років в’язниці з відкладенням покарання на 3 роки: якщо за цей час вони не порушуватимуть закон, тюрми їм вдасться уникнути.

Валерія Гецко

 

{youtube}FIEeyCGYVew{/youtube}