У Лозовій відремонтують 14 дитсадок та житло для переселенців +vd

У Лозовій відремонтують гуртожиток для переселенців та 14 дитсадок. Ці проекти реалізує Український фонд соціальних інвестицій. Кошти надає німецький уряд. 22 липня підрядники, які виконуватимуть роботи у гуртожитку, та представники фонду були у Лозовій.

На 5 поверсі у будинку №17 по вулиці Федора Супруна робитимуть кімнати для переселенців. Гроші – понад 4 мільйони гривень – надає німецький уряд, а реалізує проект Український фонд соціальних інвестицій. До робіт планують приступити за тиждень, розповів Юрій Козьміних, представник підрядника. На поверсі обладнають кухні, санвузли та душові. Юрій Козьміних зазначив, перше, за що братимуться – покрівля, потім сантехніка та опалення.
Завдяки співпраці з фондом відремонтують і 14 дитсадок. Там теж зроблять покрівлю та замінять вікна, розповів соціальний консультант Українського фонду соціальних інвестицій у Харківській області Дмитро Сісько. За його словами, фонд реалізує програми покращення життя переселенців. Лозова надала документи ще в червні минулого року, головою ініціативної групи обрали радника міськголови Сергія Єршова. Потім провели конкурс, враховували різні показники – інфраструктуру міста та ініціативність громади
Обговорили присутні і плани на майбутнє. У наступному році німецький банк збирається фінансувати медичну програму, зазначив Дмитро Сісько. Міськголова Сергій Зеленський наголосив, хотів би зробити дитяче відділення у поліклініці.
Договір із підрядником, що робитиме гуртожиток, вже підписали, згодом проведуть тендер та визначать виконавця робіт у дитсадку, зазначили представники фонду.
Роботи у 14 дитсадку планують закінчити у жовтні-листопаді, в гуртожитку – у березні-квітні наступного року. Роботи на об’єктах вестимуть паралельно.

{youtube}2ujmao3Xf30{/youtube}